Nešťastná láska? Bolesti hlavy? Nedostatečná vůle něco dokázat? Doktor, který to umí vyléčit, se nachází jen kousíček od vás. Stačí zajít do lesa, věřit, a požádat o pomoc (ne)obyčejné stromy! Svěřte jim svá tajemství…

Odjakživa se věřilo, že rostliny a stromy v sobě skrývají magickou moc. Babky kořenářky léčily (a stále ještě léčí) bolesti těla, stromy jsou zase využívány ke zbavení se negativní energie. Ten, komu bylo takto pomoženo, o léčebných schopnostech rostlin a stromů nepochybuje, což dokládá i filozofie Orientu. Také Keltové uctívali stromy a věděli, že místo pod nimi je nanejvýše vhodné pro rituální obřady.

Je tedy jasné, že si stromy zaslouží naši pozornost. Jejich skrytá tajemství dokáží v mnohém pomoci… Jak?

Strom jako lékař - specialista

Každopádně v sobě mají hodně magnetismu, který umí vydat, i čerpat. Avšak ne každý strom je pro člověka prospěšný! Na vitalitu negativně působí třeba olše, vrba, topol či dřín. Z těchto dřevin mají radost spíše lidé využívající černou magii. Pro léčebné účinky se naopak výborně hodí dub a bříza, neboť mají největší množství pozitivního magnetismu, dále lípa, buk, jedle, jasan, borovice a smrk, přičemž ve výběru by vždy měl zvítězit strom starší, silný a zdravý. (I vaše jabloň nebo švestka na zahradě nejsou bez životní mízy, avšak mají ji jen maličko.)

Stromy mají v sobě hodně magnetismu;shutterstock.comFoto: shutterstock.comStromy mají v sobě hodně magnetismu

Konkrétně buk, kterého obejmete i s jeho listy, zbavuje bolestí hlavy a zahání celkovou únavu, kaštan napravuje pošramocenou duši, lípa se stará o milostné potíže, jeřabina dokáže posílit vůli a višeň pomáhá v sexuálních problémech. Stačí jen naučit se stromy vnímat a nebrat jejich sílu na lehkou váhu – na experimentování a skepticismus nejsou moc stavěné, neboť jisté přírodní síly prý dokáží lehkovážnost i potrestat.

http://nasepenize.cz.imag3box.com/images/image/00/zemedelstvi/stromy-les_sxc.jpg

 

Léčebné účinky mají

dub: dodává energii

bříza: vitalita, magnetismus

lípa: vnáší světlo do milostných potíží

buk: zahání bolest hlavy a únavu

jedle: vitalita, magnetismus

jasan: vitalita, magnetismus

borovice: dodává energii

smrk: vitalita, magnetismus

jeřabina: posiluje vůli

višeň: napravuje sexuální problémy

kaštan: napravuje pošramocenou duši

Bez úcty do lesa nechoď!

Každý, kdo touží po načerpání nové síly, měl by mít úctu jak k přírodě samotné, tak i k jejím zákonům. A to není jediné pravidlo. K vybranému stromu musíte přistoupit s vědomím, že se jedná o živou bytost, načež v duchu klidně a srozumitelně vyslovíte přání o nabytí zdraví a síly, jakou má on, popisuje Věra Kubištová-Škochová v knize Zrcadlo okultismu aneb využití tajných věd. Poté se odstoupí dva až tři metry od kmene, natáhnou se ruce směrem k němu a mysl naladí k představě, že se léčebná síla stromu dostává přes kořeny a kmen do přijímajících rukou. Účinky by se měly dostavit záhy.

Mají stromy tajné ICQ?

A pozor: Věří se, že jakmile budete špatně zacházet s jedním „kořenáčem“, dozví se to i ostatní, protože mezi sebou komunikují! Jak je to možné? Odborníci z americké univerzity v Seattlu odhalili, že při porážení stromů motorovou pilou elektrody měřicích přístrojů zaznamenaly na určitých kusech maximální rozrušení v rozmezí 300 metrů. Díky signálu se tak varují navzájem před zvěří, smrtí, špatným člověkem. Bezvěrec nebo dřevorubec tak toho od nich nejspíš moc nezískají…